2 de gener, 99è Aniversari de la Revolta dels Burots

El proper dissabte 2 de gener es commemora el 99è aniversari d'un dels episodis més singulars de la història d’Artés, la Revolta dels Burots.
És un fet històric que ens ha d’enorgullir com a poble, la resposta de les classes populars als abusos de les oligarquies locals, l’inici de la democratització de la política municipal, el benefici del 99%.
És innegable que ens trobem davant d‘un fet polític, però també ho és en la vessant social i laboral.
És per això que us informem de l'acte que es realitzarà el mateix dos de gener del 2016, organitzat per l'Assemblea Revolucionària d'Artés, i on col•laboren l’Ateneu Popular la Falç i el Centre excursionista d'Artés.
Es caminarà per la “Ruta de la Revolta dels Burots”, una ruta de poc més de 7km, que discorre entre camps, horta i boscos de vora el poble, i que permetrà descobrir alguns elements de la història local recuperats recentment per la bona gent del Grup de treball del Museu de la Història d’Artés. Ens referim per exemple a la Torre medieval del Serrat de la Cabra d’Or, el Pou de Glaç de Cal Quingles o la Burra de Can Berenguer. L'hora de sortida és a les 9 del matí al Bosquet de l’Aplec. L’acte també comptarà amb un esmorzar popular un cop finalitzada la caminada.

Volem aprofitar aquesta notícia per comunicar que s'està preparant la commemoració del centenari de la Revolta dels Burots, ja que el centenari d’aquest fet és un bon motiu per fer una programació cultural, lúdica i històrica, que empenyi encara una mica més al sentiment positiu d’orgull de pertinença a Artés.
Així doncs, l’Ajuntament d'Artés va aprovar una moció que vol involucrar al màxim d’entitats, persones, i organitzacions perquè es puguin fer seva l’efemèride, celebrant-la com ho creguin convenient.
Es crearà una Comissió Popular organitzadora del Centenari, oberta a tothom qui vulgui participar-hi, que disposarà de recursos, tant al 2016 com al 2017, per dur a terme els actes que decideixin sobre l’efemèride, i cobrir tots els àmbits que afecta.
També es vol engegar un procés participatiu popular per decidir si establim com a festa local extraordinària el dilluns 2 de Gener del 2017.
Aviat en rebreu més notícies al respecte i esperem la vostra participació!

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges