Artés aprova les Ordenances Fiscals 2021

Al passat Ple d'Octubre, l'Ajuntament, tant els partits de Govern com els d'oposició, van aprovar per unanimitat les taxes fiscals anuals d'Artés.

Unes taxes pensades en la situació actual, com exemplifica la rebaixa del 25% de la taxa per recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus per els establiments que van haver de tancar durant el confinament que va anar de març a maig. Aquesta rebaixa, s’ha hagut de fer per la taxa del 2021 ja que les taxes que es cobren anualment, no poden ser modificades durant l’any. Aquesta rebaixa puntual, suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar més de 7.000€.

En aquesta línia, l’Ajuntament oferirà una bonificació del 50% de l'IBI (Impost sobre Béns Immobles) a aquelles iniciatives que reobrin un local buit en un local amb activitat econòmica. Aquesta bonificació es va lligada i es pot veure complementada amb la nova bonificació del 50% de l'ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres) aplicada a les remodelacions per adequar aquests locals tancats. Amb aquestes bonificacions, es vol potenciar la recuperació d’aquests locals actualment buits i facilitar l’obertura, si s’escau, de noves iniciatives empresarials.

Per altra banda, s'ha decidit suprimir la bonificació del 50% per tots aquells vehicles de més de 25 anys que s’aplicava en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica. Des del ple de l’Ajuntament d’Artés creiem que aquests vehicles són menys sostenibles i per tan, que no s'han de beneficiar d’una bonificació. Alhora, aquest tipus de vehicles suposen actualment una part molt petita del parc automobilístic d'Artés.

Per últim, s'ha incrementat un 0,1 el coeficient de l'IAE (Impost Sobre Activitats Econòmiques), un impost que grava les empreses del municipi que facturen més d'un milió d'euros l'any, i que actualment quedarà en un percentatge mig de la comarca.

Finalment, i seguint amb el procés ja engegat l'any passat, introduïm un nou article a l'IBI per tal de poder gravar amb un 50% extra els immobles d'ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent. L'habitatge és un dret i actualment al municipi hi ha molts immobles desocupats sense justificació. Aquesta mesura vol ser un mecanisme de pressió perquè aquests es posin a mercat i augmentar així l'oferta de lloguer o compra a Artés. Per fomentar-ho, reobrim també l'oficina d'habitatge municipal amb l'objectiu de facilitar la trobada entre les persones que busquen llogar i les propietàries de pisos. Oferint el pis a la borsa d'habitatge municipal, els propietaris i propietàries també gaudiran d'altres avantatges.

El 2020 ha esdevingut un any molt difícil, amb reduccions d'ingressos evidents a i augments de les despeses a causa de la crisi sanitària i econòmica derivada de la COVID-19. Sabem que aquesta crisi ha afectat moltes famílies d'Artés, i que possiblement ho seguirà fent en els pròxims mesos, és per aquest motiu que des de l'Ajuntament s'ha decidit modificar el mínim les taxes i congelar-les pràcticament totes.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges