Darrera sortida pels escenaris de la Revolta dels Burots abans de les vacances d'estiu

Aquest diumenge, coma darrer diumenge de mes, la Comissió per la celebració dels Centenari de la Revolta dels Burots tornarà a realitzar una altra visita guiada als escenaris on van succeir alguns dels fets més rellevants, i aquesta serà la darrera abans de les vacances.
Està previst començar la sortida des de la Plaça Vella, davant del Museu d'Història d'Artés , a les 11 del matí. El recorregut durarà aproximadament una mica més d'una hora i ben acabat es podrà visitar el museu. Encara queden places així que us podeu inscriure's a la pàgina web del Centenari de la Revolta dels Burots (http://revoltadelsburots.artes.cat/, a l'apartat de les rutes).

L’itinerari previst a visitar estarà compost de sis escenaris, tots dins del nucli urbà d’Artés. El recorregut serà de 2,5 km aproximadament, aptes per a tothom. El discurs que seguirà l’itinerari avançarà cronològicament des d’unes breus pinzellades sobre l’aparició del nucli antic d’Artés, fins al context socioeconòmic del municipi a principi del segle XX. A continuació, se centrarà en els fets més cabdals de l’esdeveniment de la Revolta dels Burots, i finalment tractarà les seves conseqüències. És per això que, a dia d’avui, es proposen els següents sis escenaris interpretatius:
1. Plaça Major (Plaça Vella): on s’explicarà l’evolució del nucli urbà d’Artés, documentat ja al segle IX, fins a l’inici de l’època Moderna.
2. Plaça dels Escacs: on es narrarà l’especialització del poble en la viticultura i en les manufactures tèxtils (s. XVI-XIX).
3. Antiga zona industrial de Can Berenguer: on es farà èmfasi en l’aparició d’una de les empreses tèxtils més importants de la comarca del Bages a finals del segle XIX, del qual encara en resten alguns vestigis (com la casa del director o l’edifici del generador elèctric, que encara s’hi conserva i data de 1928).
4. Església Nova de Santa Maria: com a exemple de prosperitat econòmica i de posada en pràctica del paternalisme municipal que caracteritzà l’Espanya de la Restauració.
5. Plaça Faura (Plaça Nova): epicentre de la Revolta dels Burots del dia 2 de gener de 1917.
6. Complex Cultural de Cal Sitges: l’edifici del qual va esdevenir la principal conseqüència de l’avalot dels Burots atès que es va construir una fàbrica cooperativa (La Tèxtil d’Artés).

0
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges