La fibra òptica arriba al Polígon Santa Maria d'Artés

Després d’un llarg procés, l’activació de la fibra òptica del Polígon Santa Maria d’Artés serà un fet properament. L’Ajuntament d’Artés ha treballat en els darrers mesos amb diversos operadors que estaven interessats en l’explotació de la infraestructura de telecomunicacions municipals del polígon. Les obres per connectar la fibra òptica de la C-25 amb el Polígon es van iniciar el 2011, amb un pressupost totalment públic i amb cofinançament europeu. Un cop finalitzada l’obra, la concreció del model d’explotació ha estat el principal escull. Finalment, després d’emprendre diverses accions d’assessorament legal, elaboració d’informes tècnics i negociació amb els operadors, s’ha definit un marc de treball obert a la participació de diverses empreses i entitats que permetrà posar la fibra òptica a disposició de les empreses del polígon.

Darrerament, havien estat moltes les empreses que havien demanat informació sobre la situació d’aquesta infraestructura. I és que, en alguns casos, la connectivitat que aporta una instal·lació com la fibra òptica és estrictament imprescindible per a la competitivitat empresarial. Atenent a aquesta realitat, l’Associació d’Empresaris del Polígon d’Artés també s’havia reunit amb l’Ajuntament per transmetre la necessitat de moltes empreses de connectar-se a través de fibra. L’Ajuntament sempre ha tingut present aquesta situació. I finalment, ha pogut resoldre un trencaclosques complex, en el què operen diferents marcs legislatius i models d’explotació tècnica i empresarial.

Així s’ha arribat al dia d’avui en el què s’ha signat un conveni pilot entre l’Ajuntament d’Artés, l’operador Xarxa Oberta de Catalunya i la Fundació Guifi.net. Aquest acord permetrà activar el tram de fibra òptica que hi ha entre la C-25 i el polígon i, a partir d’aquí, desplegar serveis de telecomunicacions avançats a totes les empreses del polígon. En aquest sentit, molt ràpidament, les empreses començaran a rebre les propostes comercials dels operadors de la xarxa. Segons tècnics de les entitats signants, és probable que en un període de dos a tres mesos, les empreses de més dimensió o especialització del polígon ja tinguin serveis de fibra òptica contractada i en utilització. Una altra dels avantatges que ofereix la fibra és la possibilitat d’utilitzacions parcials. Això suposa que es podran oferir serveis de connectivitat a empreses mitjanes i petites totalment ajustats a la velocitat contractada, oferint un cost més proper a les seves necessitats i una millora substancial en el servei.

Des de l’Ajuntament s’ha expressat satisfacció per l’evolució d’aquesta qüestió ja que sempre s’ha tingut molt present la necessitat que representava per a les empreses del polígon, pels llocs de treball que generen i en definitiva per seguir oferint un polígon atractiu per a la ubicació de noves empreses. El temps d’espera, doncs no s’ha degut tan a una manca de voluntat si no més aviat, a un projecte complex en molts sentits, especialment, el legal.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges