L'INCASÒL inicia la urbanització de la plaça Padró d'Artés

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres d’urbanització de la plaça Padró i del carrer del mateix nom. L’obra s’ha adjudicat per un import de 103.400 euros (sense IVA) a l’empresa Ingeniería Constructora Manresana S.L.
La urbanització d’aquest espai urbà del nucli antic serà finançada per l’INCASÒL, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat per aquest organisme i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament d’Artés. L’obra s’emmarca en el programa de l’1% cultural.

L’espai està format per dues voreres de reduïdes dimensions amb una amplada variable entre 35 i 70 cm, i una calçada de circulació rodada que varia entre els 2,5 i els 6,50 metres formada per una capa de formigó. S’actuarà eliminant els paviments existents, col•locant un nou paviment de pedra sorrenca de la zona sobre solera de formigó i renovant la xarxa de clavegueram, aigua i línies elèctriques.

El carrer i la plaça Padró està protegit com a conjunt arquitectònic com a bé d’interès local (BCIL). A la vora de l’actual plaça Major, ja datada als segles II i III i documentada al 889, hi ha els primers assentaments en un turó que domina la vall de la Gavarresa. A partir dels primers creixements a l’entorn del castell es desenvolupa una xarxa de camins i carrers, entre ells l’àmbit d’aquest projecte, que han format tradicionalment el nucli antic del poble amb una expansió important cap a mitjans del segle XVI.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges