MESURES TRIBUTÀRIES RESPECTE LA CRISI SANITÀRIA

L’Ajuntament d’Artés ha pres les següents mesures tributaries a causa de la crisi sanitària del COVID-19.

 

A.- En el cas de les taxes de gestió directe de l’Ajuntament:

Referent a les famílies

1.- Pel què fa a Escola Bressol i Escola Municipal de Música amb les classes anul·lades des del dia 13/03/2020. Es procedirà a no cobrar el mes d'abril, com a compensació de les dues setmanes de classe suspeses al mes de març i les dues setmanes previstes de suspensió en el mes d'abril.

En el cas de que s'allargui més en el temps és compensarà en el següent rebut.

Es proposa, sempre i quan no s’hagin retornat els rebuts..

En el cas que el mes de juny no s´hagués pogut continuar amb la normalitat de les classes, l’Ajuntament procedirà d’ofici a les devolucions corresponents.

Relatiu als comerços

1.- En el cas de l’ocupació de via pública amb taules i cadires, atès que encara no s’ha aprovat liquidació de l’exercici 2020, es procedirà al cobrament de la taxa anual descomptant el període afectat per l’estat d’alarma

2.- En el cas del mercat setmanal, es regularitzarà l’import en la següent liquidació aprovada.

 

B.- En el cas de les taxes delegades a l’ORGT:

1.- En el cas de les escombraries comercials, s’ha de gestionar amb l’ORGT com es procedirà a la devolució per ingressos indeguts per la situació d’alarma derivada del COVID 19.

2.- Altres taxes, com l’Impost sobre Vehicles de tracció mecànica, i preus públics que és troben en temps de pagament voluntari, s’alterarà les seves dates de pagaments, també en els casos dels pagament fraccionats. L’ORGT està preparant l’acord de la seva pròrroga (fins el 20 de maig o el 2 de juny de 2020 per al cas de les taxes i preus públics, segons quan finalitzés el seu període de pagament en voluntària; i fins el 2 de juny de 2020 per a l’impost de vehicles).

3.- Els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març, s’han ampliat fins el 20 de maig de 2020.

 

C.- Resta de taxes:

En el cas que es detectin altres taxes no esmentades amb anterioritat es procedirà al seu anàlisi i la seva devolució si pertoca.

 

D.- Pagaments Ajuntament

S’avançaran el màxim possible el pagament de factures per tal de no perjudicar els contractistes.

 

A mesura que anem tenim més informació anirem actualitzant.

Moltes gràcies!

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges