Nou preu de l'aigua

Com ja deveu saber, des de l’octubre de l’any passat, a Artés ens arriba una aigua de més qualitat. També heu de ser conscients que els rebuts de l’aigua encara no han variat, tot i l’arribada d’aquesta nova aigua que, al tenir un origen diferent, és més cara. Així doncs, us informem que al mes de març es proposarà al ple la modificació de la taxa de l’aigua que, com ja hem dit, implicarà un augment en les factures. Explicarem breument com ens afectarà econòmicament aquesta modificació. Cal tenir present que l’aigua que ara tenim no és nostra, és a dir, la comprem.

El preu d’aquesta compra (en alta) té una part fixa que és de 3,50€ per abonat, i és pel sol fet de que arribi l’aigua a les nostres cases. També hi ha una part variable que és proporcional a l’aigua que consumim, de 0.1899 €/m³. A part d’aquests dos conceptes nous de les properes factures, també n’hi haurà un de diferent que només existirà durant aquest 2016 i que serà per sufragar el consum d’aigua efectuat durant els 3 mesos del 2015. El consum d’aquests tres mesos doncs, es dividirà en totes les facturacions durant el 2016. Posant exemples pràctics de tot el que acabem d’explicar, una factura que comptabilitzi el consum mínim (*30 m³ al trimestre), passarà de pagar 42€ al trimestre a pagar-ne 65, aproximadament. El cas d’una factura amb un consum per sobre del mínim, per exemple de 40 m³ al trimestre, passarà de pagar 65€ a pagar-ne 79€ aprox.

Som conscients de que suposarà un augment molt important de les factures d’aigua però per contrapartida ara gaudim d’una aigua d’una qualitat molt més bona. També cal dir que durant aquest 2016 tenim previst decidir quin model de gestió de l’aigua volem a Artés: si fer una licitació nova o remunicipalitzar el servei, i és en aquest context que també aprofitarem per a canviar l’estructura dels trams de consum, ja que entenem que el tram de consum mínim (fins a *30 m³ al trimestre) és molt elevat i molts abonats no arriben a gastar-lo. Volem que aquest nou sistema tarifari promogui l’estalvi d’aigua i gravi els mals usos d’aquest bé tant necessari.

 

*Vam dir anteriorment que el consum mínim era 28 m³ però no, és de 30 m³

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges