Resum del ple de juliol

El passat dijous 20 de juliol es va celebrar el ple ordinari de juliol. En aquest els temes que es van tractar van ser els que exposem a continuació.

Els dos primers punts de l’ordre del dies van ser la pressa de possessió de la Marisa Trullàs Ledesma (ERC), en substitució d’en Josep Candàliga i Freixa, i de l’Anna Sánchez Tort (CUP), que substitueix a l’Òscar Vilarasau Clotet.

A continuació, es van aprovar les bases i convocatòria per a la “Concessió de microcrèdits”. Les bases i convocatòria tenen l’objectiu  d’afavorir la creació d’empreses i nous projectes a Artés.  La línia de microcrèdits que es concediran, són amb un tipus d’interès 0%, s’hauran de retornar en el termini de quatre anys i no es necessitarà aval econòmic per sol·licitar-los. Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Seguidament, es va donar compte del Decret de nomenaments dels membres de la Junta de Govern Local i de la delegació d’atribucions de la Junta de Govern Local. Així doncs, la Junta de Govern Local quedarà formada per:  Ernest Clotet  alcalde, i  com a 1a tinent d’alcalde  i Elisabet Carrecedo, Israel Falcó, Meritxell Bonastre i Enric Forcada com a tinent d’alcalde. Tanmateix es va donar compte del Decret de nomenaments d’àrees, les quals queden definides de la següent manera: Ernest Clotet (CUP) serà l’alcalde d’Artés alhora que portarà les regidories d’Urbanisme i Participació; Elisabet Carrecedo (ERC) portarà les regidories de Cultura, Esports, Educació i Festes; Meritxell Bonastre s’encarregarà de Promoció Econòmica, Turisme  i Ocupació i formació; Israel Falcó (CUP) portarà les regidories d’Hisenda, Recursos Humans, Contractacions i Habitatge; Enric Forcada (ERC) s’ocuparà de la Mobilitat, els Serveis de Manteniment i la regidoria de Joventut; l’Anna Sànchez (CUP) serà la regidora de Benestar Social i de Governació i les regidories de Medi Ambient, Salut Pública i Comunicació les durà a terme Marisa Trullàs (ERC).

El següent punt va ser l’aprovació de les Festes Local per l’any 2018 i dels dies festius d’obertura dels establiments comercials pels propers dos (2018 i 2019). Pel 2018 els festius locals seran  el  dilluns i dimarts de Festa Major i els dies d’obertura dels comerços els diumenges de Fira i Verema, aquests també pel 2019.

Tot seguit es va aprovar, amb el vot en blanc de CiU, la modificació de crèdit on es van incorporar romanents (excedents de l’any 2016) i es van augmentar les partides següents: la inversió a l’Escola de música es va augmentar en 27.791€ per tal d’adequar i insonoritzar algunes de les  aules de l’Escola de Música Municipal,  la partida d’Atencions Protocol·làries en 161€ que quedava al descobert, la partida d’Inversions a l’Escola Dr. Ferrer en 32.048€ per fer unes obres de millora a l’accés de l’escola, i per últim es va augmentar la partida de mobiliari urbà per comprar senyalització. En total es van incorporar 59.525€ i encara queden per incorporar, del romanent de l’exercici anterior, 43.800€.

A continuació, una membre de la Comissió que organitza el Correllengua va llegir la moció en suport d’aquest i, posteriorment es va aprovar la moció per unanimitat. Amb aquesta moció, l’Ajuntamentr d’Artés es compromet a recolzar el Correllengua i aporta una quantitat de 1.000€. Així mateix també va ser aprovat per unanimitat el Pla Educatiu Creixem d’Artés.

En darrer lloc de l’ordre del dia es va ratificar en Ple l’aprovació de les bases i la convocatòria dels ajuts per la promoció cultural musical (ajuts per a assistir a l’Escola de Música).

Així mateix, disposeu de l’enllaç del web de TvArtés per tal de poder veure el Ple:

http://www.tvartes.cat/videogallery/ple-municipal-juliol-17/

1
 

Cerques un tràmit?

· Certificat d'empadronament
· Llicència d'obres
· Instància general
· Ocupació de la via pública
· Reserva d'espais i material
· Informe urbanístic

 

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges