TREBALLS DE CONSOLIDACIÓ DE LA TORRE MEDIEVAL DEL SERRAT DE LA CABRA D’OR

Els treballs arqueològics i de consolidació a la torre medieval del Serrat de la Cabra d’Or d’aquest any 2020 s’han dut a terme entre els dies 12 i 23 d’octubre per part d’un equip de l’empresa artesenca ARQUEÒLEGS.CAT S.L. i sota la direcció de l’arqueòleg Pau Alberch. A causa de la situació d’excepcionalitat d’aquest any, la campanya promoguda per l’Ajuntament d’Artés/Museu de la Història d’Artés i subvencionada per la Generalitat de Catalunya, s’ha hagut de desenvolupar sense voluntaris i en un període més reduït de temps en comparació amb els altres anys.

La feina s’ha concentrat, en primera instància, en adequar i netejar el jaciment perquè pugui continuar sent visitable i per reduir l’erosió dels elements naturals en les restes arqueològiques. Després d’una primera neteja dels elements vegetals apareguts des de l’estiu passat, s’ha fet un rebaix de l’enderroc del vessant nord per ampliar el perímetre del jaciment per aquesta banda. A continuació, els treballs s’han centrat en el mur oriental de tancament de la torre. Aquest havia de ser objecte d’una consolidació i això necessitava aclarir el perímetre total del mur que des de l’inici de les campanyes d’excavació el 2014 es trobava retallat per un espoli modern. Així doncs, s’ha delimitat i excavat l’espoli i a continuació s’ha pogut tirar endavant la consolidació de tot el mur.

Els treballs de consolidació de les estructures arquitectòniques antigues aparegudes al llarg de l’excavació arqueològica és el que ens permet conservar el patrimoni i fer-lo visible i visitable per al conjunt de la població. Des dels inicis de les campanyes arqueològiques a Artés, aquestes han anat de la mà d’un projecte de restauració que té planificat consolidar els elements descoberts de mica en mica perquè no es malmetin amb el temps. És per aquest motiu que per aquest any excepcional s’ha decidit donar prioritat a la restauració que és la que ha d’evitar que el nostre patrimoni no es malmeti pel pas del temps.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges