Un canvi important en la qualitat de l'aigua

Des del passat 7 de setembre l’abastament municipal d’aigua potable d’Artés compta amb l’aigua provinent del sistema en alta Bages -Llobregat. Aquesta nova captació en alta, ha contribuït a millorar notablement la qualitat de l’aigua servida als usuaris, degut a que s’ha reduït la concentració de sulfats, clorurs, sodi i conductivitat. Si bé aquests paràmetres s’inclouen dins dels paràmetres anomenats indicadors ja que no tenen incidència sanitària, les concentracions superaven els valors recomanats a la normativa sanitària i afectaven a les característiques organolèptiques de l’aigua (gust de l’aigua).

En definitiva, la nova aportació permet continuar garantint la qualitat sanitària de l’aigua subministrada a Artès així com millorar els aspectes relacionats amb el gust de l’aigua subministrada. En la taula comparativa següent es pot comprovar la millora en els principals valors de referència:

Paràmetre Actual Anterior Unitats VP (*)
Clorurs 85.8 433 mg Cl/l <= 250
Conductivitat a 20 ºC 781 2497 µS/cm <= 2500
Sulfat 139 580 mg SO4/l <= 250
Sodi 60 243 mg/l <= 200
Calci 111 249 mg/l  
Magnesi 21 81 mg/l  
Duresa total 364 956 mg CaCO3/l  

(*) VP: valor paramètric fixat al "Real Decreto 140/2003, por el que se establecen los criterios sanitarios de la calidad del agua de consumo humano" o els complementaris establerts al document "Vigilància i control sanitaris de les aigües de consum humà de Catalunya"

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges