Caminada "Itinerari geològic de Les Guixeres d'Artés"

Sortida

diumenge 20 maig, 09:00 a 12:00

Sortida geològica per les Guixeres d’Artés amb Josep Girabal i Josep M. Mata

Es tracta d’un recorregut circular, amb sortida i arribada a la Plaça Francesc Blancher. A partir de l’observació de les roques imaginarem els moments més determinants de la història geològica de la Catalunya Central: l’antic mar obert a l’Atlàntic, del que veurem la sorra de les seves platges, com aquell mar es va evaporar deixant-nos dipòsits de guix i va acabar desapareixent; i el paisatge que va venir després, una immensa plana seca i calorosa que ens ha deixat el tapàs vermell tan característic d’Artés. També veurem l’activitat geològica recent i actual: l’acció dels rius i rieres, que no para. Tot això en un paisatge atractiu i variat, malauradament en part devastat per l’incendi de l’estiu de 2017, que malgrat la desgràcia ens ha posat a la vista un patrimoni que havia estat amagat per la vegetació durant dècades. El recorregut total és de 6’24 Km i un desnivell acumulat de 180 m.

2a de les tres Caminades per descobrir el passat geològic de la nostra vila.

  • Sortida i arribada: Cal Sitges
  • Hora sortida: 9h del matí
  • Recorregut: 6,24 Km
  • Desnivell: 180 m

 

Més informació i inscripcions a :

http://www.geoparc.cat/agenda/agenda/titol/sortida-geologica-per-les-gui...

O bé, us podeu descarregar el programa detallat.

AdjuntMida
PDF icon Programa 180520.pdf3.72 MB
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges