Aprovada la suspensió de la taxa de terrasses de bars i restaurants

Terrassa de bar

L'Ajuntament d'Artés, en la sessió de Ple celebrada el dia 17 de desembre de 2020, va prendre l'acord de suspensió del cobrament de la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa per l'exercici 2020.

En data 14/03/2020 va entrar en vigor el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Al seu article 10 es disposaven mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatives, activitats d’hostaleria i restauració i altres addicionals. Aquestes mesures de contenció es traduïen en la suspensió de diverses activitats com pot ser la suspensió de la restauració. Aquesta suspensió d’activitat implicava també el no meritament de la taxa mentre duri la suspensió.

El RD 463/2020, ha estat prorrogat en diverses ocasions, sent la última fins el dia 21 de juny de 2020, d’acord el que estableix el RD555/2020, de 5 de juny, pel que es prorroga l’estat d’alarma. En data 25/10/2020 va entrar en vigor el Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, pel qual es declara l’estat d’alarma per contenir la propagació d’infeccions causades pel SARS-CoV-2. El Govern ha proposat el desconfinament establert en la regulació de l’estat d’alarma en diverses fases. De tota manera, això suposa una incertesa respecte del moment concret en què es podrà anar ampliant la superfície permesa d’ocupació i permetre l’obertura total dels establiments de restauració.

Les ordenances fiscals vigents preveuen una taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa. Vist que aquesta taxa encara no s’ha posat al cobrament a causa de la incertesa que ha generat la crisi sanitària i atès les dificultats que genera el possible cobrament de la taxa mitjançant el prorrateig de la mateixa (degut a les nombroses casuístiques de cada local i que no han obert tots a la vegada o ho han fet de forma irregular sense prestar la totalitat del servei), s'ha aprovat la suspensió del cobrament de la totalitat de la taxa de forma definitiva per l'exercici 2020.

AdjuntMida
PDF icon Anunci.pdf159.98 KB
1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges