ARTÉS ESTRENA EL SEU PRIMER CARRIL PER A BICICLETES

Des del passat 13 de juny, Artés disposa d’una nova via segura d’anada i tornada al polígon per a bicicletes i patinets. Es tracta del Carrer Manresa, carrer que ha passat a ser d’un sol sentit de circulació durant l’últim any, fet que millora la seguretat de vianants i vehicles.

La proposta, sorgida d’una de les vàries reunions fetes amb el veïnat prèvies a les obres del carrer, ve avalada pel Pla de Mobilitat de l’any 2018 redactat per la Diputació de Barcelona. El carrer Manresa, unidireccional, passa a ser un “ciclocarrer”, espai d’ús compartit per a vehicles de motor, bicicletes i patinets. El nou carril, vol assegurar una tornada al centre del poble segura i sense entrebancs per aquest tipus de vehicles.

Cal comentar que, un cop acabada l’obra, les peces que delimiten el carril de bicicletes amb el dels cotxes es van anar trencant. Després de reclamar-ho, l’empresa que va dur a terme l’actuació es va comprometre a fer-se càrrec de la reparació i bona col·locació d’aquestes peces, fet que no tindrà cap cost per l’Ajuntament d’Artés

El carril per a bicicletes, primera fase

El passeig per a bicicletes i patinets, però, no acaba aquí. Durant el mes de juliol hi ha previst l’inici d’obres de la millora d’entrades del polígon Santa Maria. Aquestes comportaran l’adaptació d’un passeig ampli que travessarà el polígon pel carrer Sant Antoni Maria Claret. Suposarà un espai adaptat i segur tan per a vianants com per a bicicletes i patinets.

El global, es traduirà en un passeig per a bicicletes de més d’un quilòmetre de seguretat, sense entrebancs.

Fomentem la mobilitat segura i sostenible

Ja amb els programes electorals d’ERC Artés i de CUP Artés, i ara des del govern de l’Ajuntament d’Artés, s’ aposta per a una mobilitat sostenible, segura i respectuosa amb el Medi Ambient. El nou carril bici, vol potenciar l’ús d’aquests vehicles com a transport habitual i de fet son ja moltes persones que en fan ús per anar a treballar. Hem de tendir a una mobilitat segura amb carrers d’un sol sentit de circulació, voreres més amples, que prioritzin la mobilitat de vianants i bicicletes i la reducció l’ús del cotxe. El carril bici és un pas més cap a aquesta nova concepció de mobilitat.

Entre tots i totes, fem d’Artés un poble més segur. Fem salut, i fem mobilitat sostenible!

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges