Comunicat referent a la tala d'arbres de la zona de Can Vila

Des de l’Ajuntament d’Artés, us informem que la tala d’arbres que s’està realitzant a la zona de Can Vila correspon a un aprofitament forestal d’àmbit privat. Legalment, els i les propietàries forestals poden presentar aquests plans d’aprofitament i aquests segueixen una tramitació que no pertoca als ajuntaments, sinó que es comuniquen directament al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, del qual depèn la seva autorització.

Aquest pla, en concret, ha estat legalment aprovat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i es disposa d’un any per a la seva execució, per la qual cosa està previst que s’acabi abans d’aquest estiu. La zona on es porta a terme inclou terrenys dels termes municipals de Calders i Artés.

Tot i que el control d’aquesta actuació no correspon a l’Ajuntament, la setmana passada ens vam reunir amb l’empresa que realitza la tala d’arbres i representants del Departament d’Agricultura per avaluar, “in situ”, alguns dels elements que ens preocupaven, com són els paleocanals, els murs de pedra seca i els forns de calç. L’empresa es va comprometre a respectar aquests elements relacionats amb el nostre patrimoni al llarg de la seva intervenció.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca es va comprometre a fer seguiment d’aquesta intervenció i valorar si s’està desenvolupant correctament segons el pla aprovat.

Finalment, animem a tothom qui detecti alguna actuació que no s’ajusta a la conservació d’aquests elements que ho comuniqui als ajuntaments perquè ho puguem traslladar al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges