Control de la població de coloms

Des dels anys 50, a diferents pobles i ciutats catalanes, es va començar a notar un increment de la quantitats de coloms que hi vivien. Artés no ha estat l’excepció i, des de fa uns anys, hi convivim amb més o menys entusiasme. El seu encant i la facilitat d’interacció amb l’espècie humana, contrasta amb la brutícia que ocasiona a diferents espais i edificis. A diferència de les cotorres, els coloms instal·len els seus nius en els edificis i els seus excrements són perjudicials per a la salut humana.

Fa anys que es va intentant realitzar alguns mètodes per a controlar aquesta espècie animal sense massa èxit ni respecte per a la mateixa espècie. No deixarem d’intentar millorar la relació entre espècies.

Aquest dijous 9 de juliol, hem col·locat tres aparells per a tractar la problemàtica. Són aparells que es basen en el sistema OVISTOP. Un sistema per alimentar els coloms amb blat de moro banyat de nicarbassina, d’aquesta manera es paralitza l’ovulació i per tant s’evita la reproducció de manera temporal però respectuosa amb l’espècie.

Es reinicia aquest sistema en una zona triangular del casc antic, delimitada pels següents vèrtexs: Casal Artesenc, Església i Campanar Vell.

Esperem que amb aquest sistema, es puguin reduir la quantitat de coloms, però sobretot les molèsties que ocasionen a nivell de salut pública. Cal, però, que conjuntament amb aquest sistema, revisem les instal·lacions de les cases i edificis públics per tal d’intentar evitar que hi nidifiquin.

Per a qualsevol molèstia o problema relacionat amb la salut pública o amb la convivència de les diferents espècies animals que residim a la zona d’Artés, us agrairíem que ens ho comuniquéssiu.

Regidoria de salut.
eclotet@artes.cat
Ajuntament d’Artés.

https://www.youtube.com/watch?v=OFT3AcpTJtE

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges