Final de la excavació a la torre del Serrat de la Cabra d’Or

Durant les dues darreres setmanes, el Museu de la Història d’Artés Pare Faura ha dut a terme la segona campanya d’excavacions a la torre del Serrat de la Cabra d’Or conjuntament amb Arqueòlegs.cat. Aquests treballs han pogut ser desenvolupats gràcies a una vintena de voluntaris artesencs però també d'altres municipis del Bages i del Moianès dirigits per un equip de quatre arqueòlegs del grup de recerca del museu d'Artés. L'excavació ha permès descobrir nous trets arquitectònics que mica en mica havien anat bastint aquest edifici que controlava tota la vall de la gavarresa. Es calcula que la construcció de la torre va ser cap allà al segle XI però es documenten remodelacions posteriors fins al s. XX, quan s'utilitza el lloc com a trinxera de la guerra civil. Aquesta excavació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Artés i es preveu repetir-la els propers estius amb la participació dels joves del poble.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges