Informació oficial sobre el Covid-19

Ahir, dia 11 de març, hi va haver l’activació de mesures especials per part de la Generalitat de Catalunya arran del coronavirus Covid-19. Des de l’Ajuntament d’Artés ens remetem a les recomanacions i mesures adoptades pel Govern i les anirem actualitzant en funció de les possibles variacions aquests pròxims dies.

És per això que se suspenen totes les activitats municipals programades per a gent gran i l'hora del conte de divendres així com també es tanca tota l'activitat en equipaments esportius. S’aplaça també la masterclass i concert per part de Pet’n’Bone programat per l’Escola Municipal de Música.També romandran tancats els equipaments del Kanal i la Biblioteca Municipal fins a nou avís.  

Per altra banda també s’alteren algunes de les diferents activitats d’entitats programades per aquest cap de setmana: anul·lat el ball de diumenge organitzat per l’Esplai Artesenc de l’Amistat i postposada la xerrada organitzada per l’ANC “Tota la Veritat”. 

Recomanacions per a la ciutadania

 • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
 • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
 • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
 • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Recomanacions per a les entitats (pròxims 15 dies)

 • Suspendre les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones en espais oberts o tancats
 • En les activitats de menys de 1.000 persones en espais oberts o tancats, ocupar només un terç de l’aforament de l’espai per assegurar la distància de seguretat necessària.
 • Cal preveure i ajustar els preparatius de les pròximes activitats previstes tenint en compte les probabilitats d’ajornaments o suspensions.

Recomanacions centres educatius

Tots els centres educatius del municipi (Escola Bressol, Dr. Ferrer, Vedruna, Institut i Escola de Música) es van reunir ahir dia 11 de març a l’Ajuntament, mantenen contacte directe entre tots i han enviat o enviaran un comunicat conjunt per a totes les famílies. La seva activitat es manté supeditada a les directrius dels departaments d’educació i salut de la Generalitat de Catalunya.

 

 • Cal tenir clar que totes les mesures preses son de PREVENCIÓ i CONTROL, és per això que cal mantenir tranquil·litat i serenor i seguir les indicacions del departament de Salut en qualsevol cas

 • És també necessari CONTRASTAR LES INFORMACIONS rebudes amb mitjans i canals oficials abans de propagar-les.

 • Finalment, volem posar de manifest de nou la generositat, implicació i intel·ligència col·lectiva de tots els professionals sanitaris i apel·lar a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania.

0
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges