La Fundació Guifi.net també podrà utilitzar la fibra òptica del Polígon d’Artés

Tal i com estava previst, el passat divendres 24 de juliol es va signar un conveni de col·laboració entre la Fundació Guifi.net i l’Ajuntament d’Artés per a desenvolupar una prova pilot per l’explotació de la fibra òptica del Polígon Santa Maria d’Artés.

Aquest conveni té el mateix contingut que el firmat amb Xarxa Oberta de Catalunya el passat 14 de juliol. L’objectiu, doncs, és activar la infraestructura de comunicacions que ja està desplegada al polígon des de l’any 2011. A hores d’ara, la utilització de la fibra òptica és oberta a qualsevol operador dels anomenats majoristes. Aquestes són empreses o entitats que actuen com a intermediàries de distribució i faciliten l’accés a la fibra a les considerades empreses minoristes que són les que finalment fan arribar l’oferta comercial als usuaris finals, en aquest cas, les empreses del polígon. El fet d’introduir un nou operador majorista, com és el cas de Guifi.net comporta dos elements positius d’entrada. El primer és que probablement la presència de dos operadors permetrà a les empreses del polígon tenir diferents ofertes per valorar i per tant aconseguir serveis més competitius. I la segona, és que Guifi.net, com a entitat sense ànim de lucre, ofereix un model i una filosofia d’utilització del serveis de comunicacions digitals completament alternativa a les característiques del mercat actual, basant-se més aviat en la idea del bé comú, en el qual tothom hauria de tenir dret d’accés amb igualtat de condicions.

Per altra banda, la gestió de la infraestructura amb dos operadors majoristes fa que l’experiència d’Artés sigui totalment innovadora. S’ha dissenyat un protocol d’actuació i de gestió de les incidències per tal de garantir un servei eficient i segur. Això ha de provocar la generació d’un marc de col·laboració i cooperació entre tots els agents implicats, fet que pot suposar una experiència positiva en la gestió administrativa d’aquest tipus d’infraestructures per part d’entitats públiques locals.

El conveni firmat amb Guifi.net, en resum, és un pas endavant en la consolidació de l’activació de la fibra òptica i suposa l’ampliació de l’oferta que les empreses del Polígon d’Artés tindran al seu abast. Com en el cas de Xarxa Oberta de Catalunya, l’activació de la fibra a través de la Fundació serà una realitat en breu.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges