L'Ajuntament fomenta l’establiment de petits negocis a la zona comercial del nucli antic

L’Ajuntament d’Artés, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el programa “Barquera Centre” una iniciativa que vol afavorir la posada en marxa de negocis de petit format a càrrec de nous emprenedors i, alhora, revitalitzar el passatge comercial del nucli antic.

Amb el “Barquera Centre", l'Ajuntament recupera tres locals situats entre la part estreta del carrer Barquera (a partir del trencant amb el carrer Jaume I) i el carrer Dr. Ferrer. Després de comunicar aquest projecte a tots els propietaris de locals comercials en desús que es troben en aquesta zona, l’Ajuntament ha seleccionat els tres locals que reunien millor condicions. D’aquesta manera, el passat dilluns 16 de febrer es realitzava l’acte de signatura del contracte entre els tres propietaris i l’Ajuntament d’Artés.

A partir d’aquí, la brigada municipal d'obres en farà un acondicionament bàsic i, en poques setmanes, aquests locals es posaran a disposició d'aquells emprenedors que vulguin obrir un negoci sense haver de fer una gran inversió. A més, el lloguer per ocupar un d’aquests locals tindrà condicions avantatjoses.

Tot i que les bases per presentar una proposta de negoci encara s’han de fer públiques, els interessats hauran de presentar un projecte complet amb el seu corresponent pla de negoci i, entre totes les candidatures, l'Ajuntament valorarà i triarà les més adequades. Prioritàriament es seleccionaran iniciatives culturals, artesanals, de comerç tradicional o productes de proximitat. Entre altres criteris que també es valoraran hi ha el grau d’ocupació generada, la responsabilitat social envers l’entorn més proper o la inexistència del negoci al municipi.

En definitiva, l’objectiu del projecte és estimular el comerç, l'activitat econòmica i l’ocupació, donant valor alhora a aquesta zona de la vila i afavorint un veïnatge de proximitat.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges