Mobilització del parc buit d'habitatges

Habitatge buit

L'Ajuntament d'Artés està elaborant un cens d'habitatges buits, que serveix per saber la situació real de l’habitatge i ens habilita per poder iniciar els processos per aconseguir mobilitzar o intervenir en habitatges desocupats i/o en situacions anòmales.

 
A Artés, segons l'últim estudi realitzat conjuntament amb la Diputació de Barcelona, hi ha varis indicis de desocupació que varien segons des de on s’analitza (Padró, consum d’aigua...). A la web disposeu d’accés al estudi (linkar al doc) , si ens basem en el padró hi ha més de 500 habitatges buits que significa més d'un 20% del total d'habitatges que hi ha al municipi. Es per aquesta raó que l’Ajuntament al llarg del 2021 implantarà un Programa d'Inspecció d'Habitatges Buits, volem aconseguir tornar a donar vida als habitatges convertint-los en llars i per tant que compleixi amb la funció social que li pertoca.  A l'article 5.2b de la Llei del Dret a l'Habitatge 18/2007 diu: l’habitatge o l'edifici d'habitatges que estiguin desocupats de manera permanent i injustificada, s'han de destinar a atendre les necessitats de les persones que necessiten un allotjament.
 
La normativa defineix com habitatge buit, l'habitatge que roman desocupat , permanentment sense causa justificada, per un termini de més de dos anys.
 
Per tal de determinar si un habitatge es considera buit, l'Ajuntament segueix un protocol de detecció-comprovació-acreditació-declaració de situació anòmala seguint un procés administratiu en el que es proposaran un seguit de mesures de foment, per aconseguir corregir la situació es procedirà a advertir de la imposició de multes coercitives i l'inici d'un expedient sancionador a més d'aplicar les mesures fiscals del recàrrec del 50% en l'IBI que ja es contempla en les nostres ordenances.
 
A través de la Borsa de Mediació de l'Oficina Local d'Habitatges d'Artés i altres fórmules alternatives, oferim als propietaris una via per tornar a donar vida al seu habitatge buit. La gestió a través  del l’administració  es una garantia de que es vetlla pels seus interessos i per als de la població. Si tens dubtes del que et podem oferir contacta amb nosaltres.
1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges