OBERTA LA CIRCULACIÓ AL CARRER MANRESA

QUEDA OBERTA LA CIRCULACIÓ AL CARRER MANRESA

Aquest final de febrer s’acaben les obres que s’han dut a terme a bona part dels carrers Barcelona i Manresa. L’actuació, bàsicament d’ampliació de voreres i millora de la xarxa d’aigua, tenia l’objectiu principal de millorar la mobilitat i la seguretat de la zona. És per això, que un cop finalitzades les obres, i com ja s’havia anunciat, el tram passarà a ser d’un sol sentit de circulació.

Conjuntament amb les millores de mobilitat al polígon del 2019, els carrers Barcelona i Manresa esdevindran una via de gairebé 2 quilòmetres de longitud unidireccionals (des de la plaça Sant Cristòfol i fins a la deixalleria).

Per altra banda, s’han plantejat noves mesures reductores de velocitat; com són els dos passos elevats o la limitació de velocitat de 30 km/h. També s’ha millorat la senyalització del carrer amb nous passos de vianants i una nova senyalització vertical.

D’on surt la proposta?

Durant els anys 2017 i 2018, a través de la Diputació de Barcelona, una empresa especialitzada va analitzar diferents punts conflictius de circulació del poble d’Artés, incloent-los tots dins el Pla de Mobilitat vigent.

Un dels punts més importants va ser l’estudi de l’eix Barcelona-Manresa degut als seus problemes d’espai i mobilitat, i tenint en compte la gran quantitat d’equipaments que comprèn (Escola Doctor Ferrer, zona esportiva o Escola Bressol). Després d’estudiar la zona, la proposta plantejada fou la que aquesta setmana quedarà pràcticament tancada.

Implantem el primer carril bici d’Artés!

Un dels propers passos, serà el marcatge d’un carril per a bicicletes a la banda de la vorera ampliada. Aquest carril serà exclusiu per les bicicletes que tornin del polígon i en direcció al poble, i anirà des del Parc Eivissa i fins a la cruïlla de l’Escola Bressol on hi ha previst connectar-lo amb la zona verda i les futures obres al carrer Arquitecte Gaudí. Les bicicletes que vulguin anar en direcció al polígon, ho podran fer pel mateix carril del carrer i en la mateixa direcció que els la resta de vehicles podent conduir d’aquesta manera amb total seguretat.

Aquesta proposta sorgí d’una de les sessions participatives dutes a terme amb el veïnat del barri.

Des de l’Ajuntament d’Artés seguim apostant per un canvi de mentalitat en matèria de mobilitat al municipi: més seguretat, millor accessibilitat i foment de la mobilitat sostenible.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges