RESUM PLE TELEMÀTIC DEL 20 DE SETEMBRE DEL 2020

L’Ajuntament en Ple, reunit de manera telemàtica el 24 de Setembre de 2020, va celebrar la sessió ordinària de primera convocatòria, per tal de tractar els assumptes que es relacionen.

La Teresa excusa l’assistència del Ramon

1.- LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR

Teresa: diu que no ho ha rebut, ja que te problemes amb l’e-mail de l’ajuntament, i que per tant s’abstindrà.

11 vots a favor i 1 abstenció.

2.- DONAR COMPTE DECRETS I ACORDS JUNTA DE GOVERN LOCAL

Donem compte, però la Teresa podrà fer preguntes en el pròxim ple ja que tampoc ho ha rebut.

3.- ÀREA DE TERRITORI, SOSTENIBILITAT I SERVEIS CENTRALS

3.1.- PROPOSTA APROVACIÓ COMPTE GENERAL 2019

Tota la documentació exposada en la Comissió Especial de Comptes, ha estat exposada i sense al·legacions, és passa per votació per enviar a la Sindicatura de Comptes per la validació.

Unanimitat

4.- MOCIONS NO RESOLUTIVES

4.1.- MOCIÓ PER A LA INSTAL·LACIÓ DE LLAMBORDINS O PLAQUES STOLPERSTEINE (PEDRES PER ENSOPEGAR) EN RECORD A LES PERSONES D’ARTÉS DEPORTADES ALS CAMPS DE CONCENTRACIÓ NAZIS

Són llambordins per recordar les persones deportades en camps nazis, és situen davant de les cases de cada membre. En el cas d’Artés van se 6 persones. Aquest procés iniciem la petició, hi ha una llista d’espera bastant llarga (2 o 3 anys) i l’artista ve a col·locar-les personalment.

Juan José: estem totalment a favor i en contra de la violència i el totalitarisme. Voldriem conèixer més l’historia i saber d’on s’ha obtingut. I també saber el cost.

Àngel: el projecte que acompanya la moció explica l’historia d’aquestes persones. I és vol treballar a nivell d’escoles i instituts. Cada llambordí són 120€, i en el cas de que és quedi a dormir la nit. Però no se sap perquè quan ve fa més d’una instal·lació. El projecte serà públic s’està acabant de treballar i anirà amb la sol·licitud.

Teresa: estem d’acord en la instal·lació de les plaques. S’està fent alguna cosa referent a les persones que van lluitar en la Guerra Civil.

Àngel: hi ha un grup de memòria històrica amb una historiadora que hi treballa. El primer era fer un llibre amb totes les persones represaliades per la GC però està una mica aturat per temes de la Covid. I també diferents actes el 2 de Gener. Però no hi ha una data.

Teresa: S’hauria d’implicar també a l’institut i intentar fer les coses conjuntament.

Àngel: agafem l’idea i hi treballem. I us convidem a participar.

Unanimitat.

4.2.- MOCIÓ CORRELLENGUA 2020

Llegeix el Nin com a membre de la comissió.

Juan José: com vam dir l’any passat estem totalment a favor de fomentar la llengua i cultura catalana però no que sigui l’única llengua vehicular. Ens abstindrem.

Teresa: l’aportació que fa l’Ajuntament de 1000€ és per el Correllengua d’Artés o per la coordinadora.

Enric: és per la comissió d’Artés

10 a favor i 2 abstencions

5.- ASSUMPTES SOBREVINGUTS

Proposem posposar una setmana el ple d’octubre, per quedar més separats i per poder treballar més les ordenances fiscals.

Unanimitat en inclusió i en la modificació

6.- PRECS, PREGUNTES I INTERPEL·LACIONS

Teresa: ara que hem vist que el carrer Rocafort és començarà a asfaltar. Estava pressupostat o com ha vingut.

Enric: el Rocafort depèn de la Diputació i ens van trucar la setmana passada quan anava bé. Els vam dir que dimecres no per el mercat i van dir que vindrien avui. No te cost per nosaltres.

Teresa: voldríem saber informació sobre la COVID a nivell municipal i escolar.

Eli: seguim igual que la setmana passada. Hi ha dos grups confinats un del Dr Ferrer i l’altre de l’Escola Bressol. Ara de moment no hi ha hagut cap més cas. S’ha de fer una crida a la tranquil·litat de les famílies ja que els protocols de les escoles són molt segurs i que puguem garantir el dret a l’educació.

Teresa: em vist que s’ha fet la FM i que es farà la Festa de la Verema i que és fa amb moltes mesures i seguretat. Demanaríem que aquest any és pogués fer el mercat nadalenc i que donaria vida al poble i al comerç.

Eli: ho vam parlar fa temps sobre el mercat. El protocols venen molt ben marcats per la FM i la Verema. Cal buscar els protocols per un mercat i juntament amb promoció econòmica i comerç intentar tirar endavant un mercat segur.

Pere: podem reunir-nos i intentar valorar conjuntament com fer-lo. Si tirar per el mercat local o obrir-lo.

Teresa: Tant nosaltres com Ciutadans estem molt a favor en treballar-hi.

Eli: un cop passada la verema hi podem començar a treballar.

Juan José: es podria fer una petita valoració de la FM.

Eli: ha sigut una Festa Major on s’ha intentat fer tot el que hem pogut, no era la que volíem però si la que hem pogut fer donant sortida a la cultura. Hem intentat tirar molt per artistes locals. És un reflex del que podem anar fent, aquesta proximitat però donant suport a la cultura i que és segura. Estem contents perquè hi ha hagut varietat de tot i s’ha intentat trobar un espai per tothom. Esperem que passi i que l’any que ve puguem fer una Festa Major com ens agrada.

Juan José: us volem felicitar perquè ha anat molt bé i els protocols han funcionat.

Eli: m’agradaria afegir que també participen entitats que ens ajuden molt i que gràcies a elles s’han pogut encabir més activitats. Gràcies per les felicitacions i dir que és van passar molt nervis previs a la Festa Major.

Tanquem la sessió.

Podeu trobar el ple sencer a:

https://www.youtube.com/watch?v=PucnylVmljQ&t=336s

http://www.tvartes.cat/videogallery/ple-municipal-setembre-20/

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges