Oficina Local d'Habitatge

OLH - Oficina Local d'Habitatge d'Artés

L'Oficina Local d'Habitatge d’Artés centralitza tot sobre l'habitatge en un mateix punt, on la ciutadania de forma ràpida i còmoda es pot adreçar per informar-se i assessorar-se, entre d'altres, sobre qüestions relatives a l'habitatge protegit, a la rehabilitació, el lloguer i l'habitatge d'emergència social, lloguer assequible i borsa de mediació, així com també tramitar els diferents ajuts i subvencions en curs.

1. Objectius

Els objectius de l‘OLH són:

  • Protegir el dret a l’habitatge
  • Fomentar l’accés assequible a l’habitatge
  • Mantenir i evitar la pèrdua de l’habitatge
  • Mobilitzar el parc vacant
  • Incentivar el manteniment i la rehabilitació del parc existent

2. Serveis de l’Oficina Local d’habitatge

Els serveis que ofereix l’Oficina d’Habitatge són:

2.1 Informació i derivació

La informació a la ciutadania dels recursos especialitzats en matèria d’habitatge.

La informació sobre procediments, tràmits, requisits i documentació de tot el catàleg de serveis de l’Oficina.

La derivació, si s’escau, d’aquells aspectes relacionats amb l’habitatge que no es tracten directament des de l’Oficina.

2.2 Assessorament

Atenció personalitzada i especialitzada i assessorament en els temes relacionats amb l’habitatge tals com el manteniment o la rehabilitació dels immobles, inspeccions tècniques d’edificis, certificats energètics i cèdules d’habitabilitat.

La derivació, si s’escau, d’aquells aspectes relacionats amb l’habitatge que no es tracten directament des de l’Oficina.

2.3 Tramitació i gestió

Des de l’Oficina d’habitatge es pot obtenir informació i tramitar ajuts econòmics que atorguen les diferents administracions públiques vinculats a l'habitatge, tant en relació al pagament del lloguer o hipoteca, com a la rehabilitació. 

2.4 Accés a l’habitatge: Borsa d’habitatge

La Borsa d’Habitatge ofereix a propietaris/es i  llogaters/es una sortida a l’oferta i la necessitat d'habitatge, amb la garantia que l’Administració pública vetlla pels seus interessos. Els propietaris posen a disposició de l’Ajuntament l’habitatge buit per que des de l’Ajuntament es gestioni a través de lloguers assequibles, de masoveria urbana, compartició de pis o d’altres alternatives a la compra o lloguer tradicionals.

3. Contacte

Per a més informació us podeu adreçar a l’Oficina d’Habitatge a l’Ajuntament d’Artés (Barquera 41), a través del telèfon 93 830 50 01 (extensió 13) o del correu electrònic habitatge@artes.cat.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges