PR C-136 - Montcogul - La Gavarresa

Llargada: 20 km

Desnivell: Fort
Durada: 5 hores
Dificultat: Moderada

Km 0 Sortim de la plaça Major, per l’anomenat Forat de la Pudor. Passem per sota del darrer arc de la muralla que queda dempeus i girem a l’esquerra, cap a unes escales. 100 m més endavant girem a l’esquerra recte avall.

Km 0,4 Travessem la carretera B-431 i seguim recte avall.

Km 0,6 Travessem la riera de Malrubí i després girem a l’esquerra.Arribem a una zona de regadiu, ens desviem a la dreta pel que queda d’un camí de segle XI, que passa just a tocar del paller d’una granja. Seguim el camí fins al capdamunt.   Anem seguint la senyalització horitzontal i vertical.

Km 1,6 Just abans d’arribar a la carretera B-431, ens desviem a la dreta. Travessem la riera de Riu-sec, i anem a l’esquerra per sota el pont.

Km 2 Arribem a una cruïlla, tirem recte per sota l’Eix Transversal i anem a l’esquerra en direcció Fussimanya.

Km 2,1 Riera Gavarresa. Seguim la senyalització.

Km 3,8 Fussimanya (municipi de Sallent). Si seguíssim recte aniríem a la font de la Mare de Déu de la Llet. Girem a l’esquerra.

Km 4,4 Pla de les Roques Albes.Vistes panoràmiques.

Km 4,7 Trencant a l’esquerra, derivació al mirador de Roques Altes. El PR segueix recte. Més endavant trobem una cruïlla i un trencant a l’esquerra, i en els dos casos seguim recte.

Km 5,1 Coincidim amb el GR 4, que l’anirem seguint durant uns 600 m.

Km 5,7 Girem a l’esquerra i deixem el GR 4.

Km 5,9 El camí segueix recte, però nosaltres hem de prendre un corriol a la nostra dreta, que ens portarà al cim del Montcogul.

Km 6,5 Cim del Montcogul (598 m), on hi ha un llibre per poder-hi signar. El PR baixa per un corriol. A uns 100 m, cruïlla de corriols: seguim pel de la dreta. 150 m més endavant girem a l’esquerra i avall. Després de recórrer 200 m més,  prenem un camí ample a l’esquerra. Després, deixem un corriol a l’esquerra i seguim recte.

Km 7 Deixem el camí ample i ens desviem per un corriol a l’esquerra. És el camí de Sacrament, antic camí que usaven els de Fussimanya per anar al castell de Sallent. Trobem diverses cruïlles, seguim sempre recte.

Km 7,9 Enmig d’un revolt girem a l’esquerra i avall. Si seguim recte anirem al castell de Sallent (no està senyalitzat).

Km 8 Entrem al pla de Catius, on hi ha restes de construccions amb pedra. Uns 100 m més endavant deixem un camí a l’esquerra, i 150 m després tornem a girar a l’esquerra passant pel costat d’una barraca de vinya.

Km 9,1 Tornem a trobar el GR 4, el seguim durant uns 150 m fins que trenquem a la dreta fins al Salt del Mateu.

Km 9,8 Salt del Mateu. Voregem el torrent i seguim el camí de la nostra dreta.

Km 10,2 Camí a la dreta. Entrem al pla de Cabrianes; ben bé davant nostre veiem Cabrianes i Montserrat, i una mica més a l’esquerra, el Montcau, i més a l’esquerra encara, Artés. Anem en direcció a Cabrianes.

Km 11,2 Cabrianes. Travessem la carretera B-430 i seguim recte avall. 100 m més endavant girem a la dreta. Passem per darrere el carrer de Baix. Seguim els senyals del PR fins a arribar a un polígon industrial. Seguim a la dreta fins a una rotonda. Tombem a l’esquerra i seguim la paret d’un tancat d’una fàbrica en direcció al riu i en direcció al punt d’aguait d’ocells La Sínia.

Km 12,7 A la dreta hi ha la caseta d’observació d’ocells.

Km 13,3 Estem a la zona de Protecció d’Espai d’Interès Natural la Corbatera. Més endavant arribem a una construcció. És una antiga sínia restaurada on es pot accedir per observar la fauna de l’entorn. Seguim recte en direcció a unes pinasses.

Km 13,8 Arribem a una rasa, la travessem i voregem un camp per la nostra dreta en direcció a les pinasses. 200 m més endavant deixem un trencall a l’esquerra i seguim recte en paral·lel al riu Llobregat.

Km 14,3 Deixem el corriol i girem a la dreta per anar a passar per sota l’Eix Transversal.

Km14,5 Cruïlla: el camí segueix a l’esquerra. A la dreta hi ha l’aiguabarreig del Llobregat i la Gavarresa. A uns 500 m trobem una cruïlla a l’esquerra, seguim recte. 400mmés endavant trobem una cruïlla i prenem el camí de la dreta. Seguim la Gavarresa uns 500 m i girem a la dreta per travessar-la.Anem en diagonal cap a l’esquerra fins a trobar un corriol al peu d’un camp, l’antic camí ral, que pràcticament no el deixarem fins a Artés.

Km 16,7 Travessem una rasa i seguim recte.A la dreta hi ha un camí que va a les Torres, antiga residència dels bisbes deVic. 200 m més endavant trobem una cruïlla, seguim recte i en uns 400 m deixem un camí a la dreta.

Km 17,8 Arribem al mas Canet, anem recte i a la dreta, pel camí que voreja la finca.

Km 18 Travessem la carretera B-430 i seguim recte. Anem seguint la senyalització deixant diversos camins a dreta i esquerra, seguint sempre recte pel camí principal.

Km 18,8 Travessem la riera de Malrubí i la seguim en paral·lel.

Km 19,2 Molí de les Ferreres. Girem a la dreta cap a la riera de Malrubí. Havent travessat la riera, girem a la dreta i ens enfilem per un corriol.A l’esquerra hi ha l’antiga font del Molí.

Km 19,5 Arribem a un carrer de la vila, girem a la dreta en direcció al campanar vell. 200 m més endavant girem a l’esquerra. Prenem el camí ample fins a arribar davant de les muralles del nucli antic d’Artés. Pugem per unes escales fins a arribar al punt de sortida.

Km 19,8 Plaça Major d’Artés.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges