SEMBREM EL CANVI!
Apostem per un nou model agroalimentari des de la sobirania alimentària
La sobirania alimentària i la promoció de la producció local centraran el nou cicle de concerts de proximitat programat per l’Ajuntament d’Artés i la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC). El lema del cicle d’activitats, sopars i concerts d’enguany vol posar èmfasi i valorar els canvis que s’estan produint per tal d’avançar cap a un sistema alimentari més sa, sostenible i just. La finalitat és donar suport a sistemes alimentaris locals, sostenibles, inclusius i diversificats, que reflecteixin els valors del territori, donin suport a les economies locals i generin sistemes alimentaris més democràtics i participatius, en línia amb la Sobirania Alimentària.
Seguim amb el format dels darrers anys. Cada dimecres de juliol les activitats s’inicien amb un tast o taller previ al sopar i als concerts de proximitat. Després de la bona acollida dels darrers anys, seguirem mantenint la ubicació de la plaça Vella com a espai central de les activitats.
Les jornades se celebraran els 4 dimecres del mes de juliol (6, 13, 20 i 27) i s’estructuren amb un tast o taller a dos quarts de nou del vespre, un sopar amb productes locals elaborat per establiments locals a les nou del vespre i un concert a partir de dos quarts de deu. Durant tots els actes i com ja és tradició, hi haurà barra amb begudes locals amb la col·laboració dels cellers locals d’Artium, Solergibert, Gibert i la cerveseria Cerberus.
El dia 6 de juliol començarem amb un tast de licors a càrrec de Xarrup. Es tracta de licors d’herbes i fruita elaborats de forma artesanal i totalment natural a Avinyó. Seguirem amb un sopar amb productes locals càrrec de Cal Posas i el Forn Gavaldà, i un vespre de concert amb el jove cantautor Ferran Soler, que ens presentarà el seu nou àlbum «Instants».
El dia 13 de juliol continuarem amb un taller per bosqueroles. Amb la idea d'anar “buidant” el bosc de combustible i abastir-nos de la riquesa que conté, aquest taller va enfocat en conèixer les aplicacions d'algunes plantes que trobem als nostres boscos a nivell medicinal, agrícola i culinari. El taller anirà a càrrec d’Ester Casas, de Joana la Negra de Mura. Seguirem amb un sopar de proximitat a càrrec de Cal Mestret i Pessics Pastisseria i clourem la vetllada amb un concert d’Artium Trio. Artium Trio és un grup instrumental de versions, que interpreta des de cançons de tota la vida fins als “hits” més moderns. Artium Trio va néixer l’any 2009 de la mà de tres joves amants de la música que han tocat plegats des de ben petits. Ells són el Guillem Vilar (al teclat), l’Antoni Requena (al violí) i el Bernat Molas (al violoncel).
El 20 de juliol seguirem amb un tast de 5 vins naturals o de mínima intervenció, per tal de conèixer una altra manera d'abordar l'elaboració dels vins. El sopar, amb productes locals, serà elaborat per Cal Posas i Pessics Pastisseria. Acabarem la jornada amb un concert de Retrohit. Farem un viatge en el temps a través dels clàssics del blues, soul, funk i discofunk.
El darrer dimecres de mes, 27 de juliol, gaudirem d’un taller de patés vegetals ecològics amb productes locals a càrrec d’Alba Jornet del Centre l’Albada de Moià. Posteriorment hi haurà sopar de proximitat amb Cal Mestret i Pessics Pastisseria. Tots els sopars inclouen també una consumició. El cicle acabarà amb el concert de Pa de Pessic. Es tracta d’un grup de versions format pel Víctor Grané Pladevall, Aser Nadal Maqueda i Nil Moreno Sallent.
Recomanem la inscripció als tastos i tallers, així com reservar el sopar a les webs de l’Ajuntament d’Artés (www.artes.cat) o de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC) (www.xasacc.cat)
Concerts de proximitat és una iniciativa iniciada l’any 2018 amb l’objectiu d’apropar la producció local, l’agroecologia i la cultura en emplaçaments del nucli antic d’Artés i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Més Informació i reserves: www.xasacc.cat/?p=753