OBRES CARRER MANRESA

OBRES AL CARRER MANRESA

Al llarg d’aquest desembre s’han iniciat les obres per millorar la mobilitat del Carrer Manresa. D’acord amb el pla de mobilitat redactat per la Diputació de Barcelona, i després de que tot el tram del Carrer Manresa que forma part del polígon passés a ser d’una sola direcció, quedava pendent d’acabar de fer tot el carrer unidireccional.

Aquest canvi ja es preveia des del passat govern quan, també des de la Diputació de Barcelona i conjuntament amb fons europeus “FEDER”, s’adjudicà a l’Ajuntament una subvenció de 100.000€ aproximadament per a dur a terme les obres del Carrer Manresa.

Aquestes obres preveuen l’ampliació de la vorera sud del Carrer, des del creuament amb el Carrer Montserrat i fins al creuament amb el Carrer Salvador Espriu. També la millora de la seguretat amb diferents passos de vianants accessibles, alguns d’aquests elevats com a mesura reductora de la velocitat que estarà limitada a 30km/h. Amb l’aixecament de la vorera, es canviarà també la instal·lació de l’aigua, de moment de fibrociment, per a seguir millorant els serveis.

Les obres es duran a terme per quatre trams diferents, que coincideixen amb els diferents creuaments que es troben al llarg del carrer. A mesura que s’iniciïn les obres d’un tram, s’anirà modificant la direcció d’aquest. Pel què fa al veïnatge, podran entrar als seus garatges de 18h a 08h durant la primera fase de les obres, però un cop la vorera estigui acabada de fer, hauran de deixar els vehicles fora durant aproximadament quinze dies. És per això que des de l’Ajuntament s’habilitarà un aparcament al solar del C/ Manresa 40, al que es podrà accedir des del Carrer Progrés.

Incorporació d’un carril per a bicicletes des del polígon

En l’última sessió celebrada amb els veïns de la zona, es va acordar de la col·locació a la mateixa banda de les obres, d’un carril per a bicicletes en direcció al nucli urbà. Amb la nova direcció, i segons l’estudi tècnic de mobilitat, les bicicletes i altres vehicles sense motor que vagin direcció al polígon, ho podran fer pel mateix carril que els vehicles motoritzats. És per això, que es decidí habilitar un carril de tornada al poble de moment, a la zona afectada per les obres, evitant així encontres frontals entre uns vehicles i altres. Això farà doncs, que al llarg del carrer només sigui permès l’estacionament a la banda nord. Esperem també amb aquesta mesura, fomentar l’ús de la bicicleta!

Millorem la mobilitat, seguretat i accessibilitat de tothom

Amb aquestes obres, l’Ajuntament vol seguir millorant la mobilitat al municipi. Reduint les possibilitats d’accidents, millorant la seguretat i accessibilitat de les persones caminants i fent d’Artés un poble més amable. De fet, el projecte preveu una segona fase de les obres amb l’eixamplament de la vorera nord, una fase però, que de moment no està prevista de fer.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges