Recull de mesures del govern d'Espanya arran del COVID-19

Recull de mesures promogudes pel govern d'España arran de la crisi pel coronavirus:
 
  • Noves prestacions per a persones treballadores temporals i treballadores de la llar. Les persones treballadores temporals que no hagin cotitzat el mínim per poder rebre la prestació de l’atur tindran dret a 430 euros. De la mateixa manera les treballadores de la llar que hagin reduït l’activitat podran rebre fins a un 70% de la seva base de cotització. Són mesures excepcionals del Real Decreto 11/2020.
  • Recomanacions per a empreses i persones treballadores. Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte de la COVID-19. Consell de Relacions Laborals de Catalunya (Generalitat de Catalunya), CCOO, UGT, Pimec i Foment del Treball.
  • Línies especials de crèdit ICO. Instituto de Crédito Oficial (ICO) ofereix diverses línies de crèdits per a pimes i persones autònomes per facilitar-ne la liquiditat. Instituto de Crédito Oficial.
  • Prestació extraordinària per a les persones autònomes que cessin activitat. Les persones autònomes que per motiu de l’emergència sanitària hagin cessat l’activitat, o hagin tingut una reducció dels 75% dels ingressos comparat amb la mitjana mensual del semestre anterior, tindran dret a una prestació del 70% de la base de cotització durant un mes. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.
  • Flexibilització dels Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO). Es flexibilitzen els Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO) per mantenir llocs de treball. La tramitació serà més àgil, amb exempció de pagament de les quotes patronals a la Seguretat Social. Les empreses hauran de mantenir un mínim de 6 mesos les persones treballadores per acollir-se a l’exempció. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020 i Real Decreto Ley 9/2020.
  • Millores en els instruments de finançament del CDTI. Millores en els instruments de finançament del CDTI: exempció de garanties, acceleració en la gestió dels projectes subvencionables i+d+i, ampliació a tot el territori nacional del LIC-A, i flexibilització del termini de justificació. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020. Ministerio de Ciencia e Innovación.
1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges